Our Customer, Kantar Media, required their existing office accommodation located in Hanger Lane, London W5 to be refurbished. The upgrading was to include some new glass partitioning forming small meeting rooms and an attractive modern kitchen.

The meeting rooms were designed to maximise the space available, allowing private meetings between small groups of people. The glass partitioning forming the exposed front of the meeting rooms were frameless by design, comprising 10mm thick toughened glass secured with dry joints and a grey aluminium perimeter frame.

The solid dividing partition walls were constructed using the Komfort Komfire 100 series partitioning system. This system uses a 50mm thick metal stud framework clad either side with a double layer of plasterboard with fibreglass fitted within the cavity. The board joints were made good and decorated using white emulsion paint. A fibreglass baffle material was fitted above the new partitions within the ceiling void to help stop sound transference between the new rooms.

The glass partitioning included full-height glass doors fitted within grey coloured aluminium door frames. The doors were hung using self-closing hinges and fitted with long stainless steel pull handles.

Film manifestation was secured to the glass to provide some privacy and to comply with the required safety standards.

​The white kitchen was designed to suit the customer’s requirements and included all the necessary storage and equipment for a busy office environment. This kitchen used units from the Howdens Clerkenwell Gloss white range and the splashback from a company called Acrylic Splashbacks

 The kitchen area was cleverly marked out by a lowered feature plasterboard ceiling, constructed using the Casoline MF system. Once decorated using blue paint, this ceiling contrasted well with the surrounding white suspended ceiling.

 Feature lights above the island unit and subtle light illuminating the acrylic splashback gave a pleasing look to the area.

The Magazine Rack was purpose-built using MDF and softwood timber sections, decorated white to the blend in with the structural walls. The rack was used to display the magazine and documents which were produced by the customer.